Konténer bérlés, konténer rendelés és sittszállítás 17. kerület Budapest

Konténeres sittszállítás a 17. kerületben és Budapest környékén

– egyszerű, olcsó, praktikus megoldás az építési, bontási törmelék szabályos elszállítására

„A XVII. kerület egyik <leglátványosabb> és szerte a kerületben előforduló problémája az illegális hulladéklerakás” – szögezi le a 17 ker Környezetvédelmi Programja.

Bár nevesítve nem említi, de az illegális hulladéklerakás a sitt, vagyis az építési és bontási hulladék szabálysértő elhelyezésére is vonatkozik – nyilvánvaló, hogy a sittet nem a szél fújja össze, hanem illegális sittszállítás által kerül a „helyére” – a Kiserdőt szegélyező utak mellé vagy a Merzse mocsárba. Noha a kerületi polgárok túlnyomó többségének szabálykövető magatartásához kétség sem fér, a fokozódó lakásépítési- és felújítási kedv egyre több sittet termel, és sajnos valószínűleg egyre több illegális sittlerakót, amit tolerálni is, megérteni is nehéz – miért és kinek éri ez meg?

A szennyező fizet elve alapján az építési és bontási hulladékok szabályszerű kezelése az építtető (felújító) kötelezettsége, és aki ennek nem tesz eleget, nem csak szennyezi a környezetet, de több millió forintos bírságra, akár börtönbüntetésre is számíthat, holott – és itt a lényeg – néhány tízezer forintért sittes konténer bérelhető és a sittszállítás olcsón, egyszerűen, szabályszerűen megoldható. Noha az építkezők, lakásfelújítók túlnyomó többsége tökéletesen tisztában van azzal, hogy az építési hulladék elszállítását szabályszerűen kell elvégezni, és eszerint is jár el, biztosan nem árt meg, ha az alábbiakban bemutatjuk, hogy egy sitszállító konténer bérlése és a sitt profik általi elszállítása milyen előnyökkel is jár.

konténer rendelés sittszállítás
konténer rendelés sittszállítás

Megtakarítás pénzben, időben, erőfeszítésben

Az építési és bontási hulladék kezelésére számos szabály vonatkozik. Az építtető a hulladékot a környezet károsítását kizáró módon köteles gyűjteni és az anyagában hasznosítható hulladékot kezelni (aprítani, osztályozni, tisztítani stb.), a nem hasznosítható hulladékot pedig elszállítani és szabályosan lerakni. Bonyolultnak tűnik a folyamat, és az is: a feladat komoly szakértelmet, szervezést, idő, energiabefektetést igényel. Vagyis lakásfelújítók, átalakítók, hétköznapi építkezők számára egyáltalán nem éri meg ezzel vacakolni, de még az építőipari vállalkozók számára sem érdemes saját hatáskörben intézkedni. Egy sittszállító konténer bérlésével a szabályszerű hulladékkezelés azonban egycsapással elintézhető – a konténerbe kerülő sitt kezelésével járó feladatokat a konténerszállító cég menedzseli, így az építtetőnek nem kell gondolnia legalább a szabályszerű hulladékkezeléssel járó gonddal. Egyszóval megéri a sittes kontener bérlése, még akkor is, ha elsőre drágának tűnhet – annyi nyűgtől szabadítja meg az embert, hogy az pénzben igazán ki sem fejezhető.

Minimális környezetterhelés

A konténerbérlés nem csak időt, pénzt és gondot takarít meg az építtetőnek, hanem gondoskodik arról is, hogy a bontással/építkezéssel járó környezetterhelés minimális maradjon – vagyis a megfelelő hulladékgazdálkodás elengedhetetlen a biztonságos és egészséges környezet fenntartásához, azt pedig csakis professzionális, erre szakosodott cég végezheti el igazán hatékonyan.
Fő a biztonság

Könnyű azt gondolni, hogy a lebontott pl. kerti épület után maradt törmelék „elfér az ott”, „jól van az úgy”, „nem zavar az senkit”, azonban ez tévedés. A kallódó törmelék ugyanis egészségkárosodást okoz már rövidtávon is, továbbá fokozza a sérülések kockázatát, arról nem is beszélve, hogy a hatóságoknak joguk van beavatkozni akkor is, ha magánterületen valósul meg nagy mennyiségű hulladék tárolása. Tehát nemcsak balesetveszélyes és egészségkárosító a sitt udvaron történő tárolása, de komoly büntetést is eredményezhet – és nem kell mondani, hogy mindezt jobb elkerülni.

Lényeges, hogy a megfelelően tárolt bontási, építési hulladék a hellyel való spórolásban is segít – tehát több hasznos tér marad az építkezésen, vagy az udvaron, ha nem szerteszét van a törmelék, hanem gondos összeszedve, egy helyen.

Tegyünk együtt a környezetért! Válasszon Ön is professzionális hulladékszállítást!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Call Now Button